چگونه از میلگرد بستر در ساخت دیوار ها استفاده کنیم؟

آفتاب نیوز :

مدیریت فشار های کششی و فشاری یکی از مهم ترین اصول ساختمان سازی است. بتن به دلیل مقاومت فشاری یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی محسوب می شود، اما برای ایجاد مقاومت کششی در آن باید از میلگرد بستر استفاده کرد. در این نوشته توضیح خواهیم داد میلگرد بستر چیست، چه کاربرد هایی دارد و نحوه اجرای آن در ساخت دیوار ها چگونه است. برای آشنایی با میلگرد بستر با این مقاله همراه باشید.

میلگرد بستر چیست؟

میلگرد بستر به یک جفت میلگرد آجدار به قطر 4 تا 6 میلی متر گفته می شود که در موازات هم با میلگرد های دیگری به هم وصل می شوند. این جفت میلگرد به دو صورت عمودی یا نردبانی و زیگزاگ یا خرپا به هم وصل می شوند. معمولاً فاصله این دو میلگرد موازی از هم 5/5، 11 یا 15 سانتی متر است. دو سر میلگرد بستر با اتصال به وادار های کناری دیوار، رج های چیده شده دیوار را یکپارچه می کنند. جنس میلگرد بستر معمولاً از فولاد ضد زنگ یا گالوانیزه است. قیمت روز میلگرد با توجه به این انواع متغیر است.

کاربرد میلگرد بستر

میلگرد بستر برای غلبه بر نیرو های کششی و فشاری بتن استفاده می شود. میلگرد بستر به دو صورت افقی و عمودی در میان انواع دیوار های باربر و غیرباربر استفاده می شود. میلگرد ها را می توان در انواع دیوار ها استفاده کرد؛ ازجمله: دیوار آجری، دیوار آجر سفالی بلوک، بتنی توخالی، بلوک سیمانی، بلوک لیکا و…

روش اجرای میلگرد بستر

اجرای میلگرد به این صورت است که قبل از دیوارچینی به وسیله تراز، جای دقیق میلگرد های بستر روی ستون مشخص می شود. گیره مخصوص میلگرد بستر به ستون پیچ و رولپلاک یا جوشکاری می شود. میلگرد بستر معمولاً در فاصله هر 40 سانتی متر، تقریباً به اندازه دو رج بلوک، قرار می گیرد. با این حال بسته به نقش دیوار در سازه و میزان بار وارد بر آن، این عدد می تواند متفاوت باشد.. پس از نصب گیره ها، قلاب یا شاخک داخل سوراخ گیره گذاشته می شود.

زمانی که رج دیوار به گیره ها می رسد، میلگرد بستر به شکلی که با قلاب همپوشانی داشته و کاملاً در ملات دیوار مدفون باشد، روی رج دیوار قرار می گیرد. این نکته به این خاطر توجه می شود که میلگرد دچار هوازدگی نشود.

میلگرد بستر به دو صورت افقی و عمودی اجرا می شود:

  • در روش افقی هر دو میلگرد بستر خرپایی و نردبانی به کار می رود. در این روش میلگرد ها در فواصلی معین، میان مصالح دیوار گذاشته می شوند. برای اتصال میلگرد بستر افقی، اگر مقاطع فلزی به کار رفته باشد، در گوشه دیوار، میلگرد را به آن ها جوش می دهند یا از قلاب استفاده می کنند.
  • در روش عمودی میلگرد های معمولی به صورت عمودی میان فضای خالی ردیف های بلوک گذاشته شده و با ملات پر می شوند. در این روش دیوار به سقف وصل نمی شود، بلکه به سمت ناودان داخل سقف می رود. برای مهار این نوع میلگرد از نبشی و سپری استفاده می شود که باعث کاهش فشار بر دیوار می شود.

چگونه از میلگرد بستر در ساخت دیوار ها استفاده کنیم؟

چند نکته درباره نحوه اجرای میلگرد بستر:

  • نحوه اجرای میلگرد به دقت بالا و انجام محاسبات دقیق نیاز دارد و این کار باید طبق استاندارد های تعیین شده انجام شود.
  • بعد از علامت زدن محل های قرارگیری میلگرد بستر، درصورت بتنی بودن اسکلت، باید رولپلاک گذاشته شود یا قبل از ملات ریزی از پلیت و جوش استفاده کرد. اگر اسکلت ساختمان فلزی باشد، جوشکاری یا میخ با ستون وصل می شود.
  • قطر میلگرد ها یا مفتول های استفاده شده در میلگرد بستر باید حداقل 4 میلی متر و حداکثر نصف ضخامت ملات باشد.
  • حداکثر ضخامت ملات 16 میلی متر است و حداکثر قطر میلگرد بستر 8 میلی متر است.
  • بند بستر بلوک هبلکس کمتر از 3 میلی متر است. میلگرد بستر برای این نوع بلوک باید به حالت نردبانی باشد تا به خوبی در ملات دفن شود.
  • میلگرد ها باید از جنس فولاد با حداقل تنش تسلیمی 450 مگاپاسکال، حداقل تنش نهایی 550 مگاپاسکال و با نسبت تنش نهایی به تسلیم ½ باشد.
  • میلگرد بستر باید ضد زنگ باشد.
  • در دیوار هایی با طول 40 برابر ضخامتشان، جایگزین میلگرد بستر استفاده می شود.
  • برای دیوار های بیش از 4 متر، طبق آیین نامه 2800، باید از وال پست و جوشکاری استفاده کرد.
  • بعد از قراردادن میلگرد، روی آن با حداقل 5/1 سانتی متر ملات پوشانده می شود.

اصول و ضوابط اجرای میلگرد بستر

حداکثر فاصله میلگرد های بستر در ارتفاع دیوار، براساس استاندارد 2800، قسمت جزییات اجرایی دیوار های داخلی و خارجی، 40 سانتی متر است که در طبقات پایین تر به علت کاهش نیرو های عمود تا یک متر هم می تواند باشد. سایر ضوابط اجرای میلگرد بستر بر اساس آیین نامه ملی استفاده از میلگرد بستر عبارت اند از:

  • بست باید به صورت افقی روی سازه قرار بگیرد.
  • برای اتصال بست باید از تفنگ، پیچ، رول بولت و میخ های فلزی استفاده شود.
  • فاصله ی چهار طرف بست، حداقل چهار سانتی متر است.
  • در 20 سانتی متر انتهایی، میلگرد با خمش 90 درجه ای درون بست قرار می گیرد.
  • حداقل ضخامت ملات میلگرد باید 5/1 سانتی متر باشد.
  • برای دیوار هایی که طول آن ها بیشتر از 6/3 متر است، همپوشانی 25 سانتی متری یا 75 برابری قطر میلگرد باید لحاظ شود.
  • در دیوار های بازشو دهانه ی درب یا پنجره، حداقل 600 میلیمتر ادامه می یابد.
  • در این شکل استفاده از میلگرد بستر به دوغاب نیازی نیست.

چگونه از میلگرد بستر در ساخت دیوار ها استفاده کنیم؟

جمع بندی

کاربرد میلگرد بستر در دیوار ساختمان باعث افزایش مقاومت آن در برابر فشار های مختلف از جمله سیل و زلزله می شود. اجرای غیر اصولی میلگرد بستر باعث کاهش مقاومت ساختمان و ازبین رفتن مقاومت کششی بتن می شود. برای خرید میلگرد بستر از برند های مختلف ازجمله قیمت میلگرد امروز اصفهان و نحوه اجرای صحیح آن بهتر است از متخصصان و کارشناسان این حوزه کمک بگیرید. چون خرید مصالح با کیفیت پایین و اجرای غیراصولی می تواند در آینده آسیب های جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

شرکت نفت آهن پاسارگاد با برند تجاری آیرومارت، با بیش از سه دهه تجربه در بازار آهن آلات در زمینه فروش آنلاین آهن آلات، یکی از بهترین انتخاب های شما برای سفارش و خرید مصالح مورد نیاز ساخت وساز است. می توانید برای دریافت اطلاعات دقیق و به روز از قیمت آهن آلات و شرایط خرید انواع مقاطع ساختمانی به سایت آیرومارت به آدرس iromart.com مراجعه کنید. همچنین می توانید تماس بگیرید و از راهنمایی های دقیق همکاران باتجربه ما بهره مند شوید.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه از میلگرد بستر در ساخت دیوار ها استفاده کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه از میلگرد بستر در ساخت دیوار ها استفاده کنیم؟"، کلیک کنید.