آیا کمبود کلسیم باعث درد پاشنه پا می شود؟
پاشنه پا در طول روز، سنگینی وزن بدن را تحمل میکند و طبیعی است که درد پاشنه پا بین افراد مختلف رایج باشد. علت درد پاشنه پا ممکن است ناشی از عوامل مختلفی از جمله دیسک کمر، وزن بالا، آسیب فیزیکی یا مواردی از این قبیل باشد. شاید تعجب کنید که گاهی اوقات درد پاشنه پا و کمبود ویتامین با هم ارتباط دارند و کمبود برخی از ویتامینها در بدن، منجر به احساس درد در پاشنه پا میشود.
در ادامه این مطلب قصد داریم به ویتامینهایی اشاره کنیم که کمبود آنها در بدن منجر به بروز درد پاشنه پا میشود. اگر شما هم در ناحیه پاشنه پا احساس درد میکنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
ارتباط کمبود ویتامین دی و درد پاشنه پا
یکی از اولین مواردی که در پاسخ به سوال «کمبود کدام ویتامین باعث درد پاشنه پا میشود؟» به آن اشاره میکنیم، ویتامین D است. عجیب نیست که درد پاشنه پا و کمبود ویتامین D با هم ارتباط داشته باشند؛ کمبود ویتامین D منجر به ضعف استخوانها و عضلات میشود که همین موضوع درد پاشنه پا را شدیدتر میکند.
علاوهبر این، ویتامین D برای جذب کلسیم در بدن ضروری است و همه میدانیم که کلسیم نقشی کلیدی در حفظ سلامت استخوانها دارد؛ بنابراین کمبود ویتامین D، جذب کلسیم را نیز کاهش میدهد و همین موضوع ممکن است علت درد پاشنه پا سمت راست یا چپ باشد. برای از بین بردن کمبود ویتامین دی و درد پاشنه پا علاوهبر مصرف غذاهایی مانند ماهی، تخممرغ، میگو، قارچ و شیر، حتما حاوی ویتامین D نیز مصرف کنید.
کمبود ویتامین B12؛ علت درد پاشنه پا سمت راست و چپ
ویتامین B12 نقش اساسی در حفظ سلامت اعصاب دارد. زمانی که بدن با کمبود ویتامین B12 مواجه شود، آسیبهای عصبی ممکن است درد در پاها از جمله پاشنه پا را به همراه داشته باشند. علاوهبر این، یکی از مواردی که باعث ایجاد درد پاشنه پا میشود، فاشیای کف پا است. فاشیای پلانتار بافت محکمی مشابه تاندون دارد که در کف پا قرار میگیرد و بهصورت یک لایه محافظ از انگشتان پا تا پاشنه پا کشیده میشود. کمبود ویتامین B12، شدت عارضه فاشیای کف پا را بیشتر میکند؛ بنابراین با مصرف حاوی ویتامینهای مختلف از جمله ویتامین B12 میتوان درد پاشنه پا را کنترل کرد. همچنین در رژیم غذایی خود غلات، مخمرها، غذاهای دریایی، لبنیات و تخممرغ را نیز بگنجانید.
کمبود ویتامین B6 باعث درد پاشنه میشود
ویتامین B6 که بهعنوان پیروکسیدین شناخته میشود، برای بسیاری از عملکردهای بدن ضروری است. بهعنوان مهمترین نقش ویتامین B6، میتوانیم به محافظت از سیستم عصبی بدن اشاره کنیم. ویتامین B6 برای تولید سروتونین که یک انتقالدهنده عصبی بوده و به تنظیم درد کمک میکند، ضروری است. زمانی که بدن با کمبود سروتونین مواجه شود، بدن توانایی خود برای تنظیم درد را از دست میدهد، همین موضوع احساس درد پاشنه پا را بیشتر میکند.
برای جلوگیری از شدت گرفتن درد پاشنه پا، علاوهبر مصرف قرص یا ایرانی، حتما مکملهای حاوی ویتامین B6 را نیز مصرف کنید. این ویتامین در مواد غذایی مختلف مانند: گوشت، مرغ، جگر، ماهی، میوههایی به جز مرکبات و سبزیجات یافت میشود.
رابطه درد پاشنه پا و کمبود ویتامین C چیست؟
ویتامین C بهعنوان یکی از قویترین آنتیاکسیدانها شناخته میشود که به بدن برای مقابله با آسیب رادیکالهای آزاد کمک میکند. این ویتامین با خواص ضدالتهابی که دارد، بهبود التهاب قسمتهای مختلف بدن از جمله پاشنه پا را در سریعترین زمان بهبود میبخشد. مصرف ویتامین C برای افرادی که از التهاب پاشنه پا ناشی از عارضه فاشیای پا رنج میبرند، به کاهش التهاب و تسکین درد کمک میکند.
ویتامین C به صورت طبیعی از مواد غذایی مانند مرکبات، سیب زمینی، انبه، کیوی، توت فرنگی و سبزیجات یا از طریق مصرف مکملهای ویتامین C جذب بدن میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف همزمان و قرص ویتامین C با هم تداخل ندارند؛ بلکه ویتامین C به جذب بیشتر آهن نیز کمک میکند.
کمبود فولات؛ ویتامینی که کمبود آن باعث احساس درد پاشنه پا میشود
درد پاشنه پا و کمبود ویتامین B9 یا همان فولات، ارتباط مستقیمی با هم ندارند؛ بااینحال، فولات برای رشد سلولها و ترمیم آنها ضروری است. کمبود فولات منجر به آسیب عصبی و کاهش رشد و ترمیم سلولها میشود؛ همین موضوع درد پاشنه پا ناشی از التهاب تاندون آشیل یا فاشیای پا را بیشتر میکند.
برای جلوگیری از بروز این مشکل حتما مصرف غذاهای حاوی فولات مانند سبزیجات برگسبز، موز، عدس، نان و غلات غنیشده و فولیکاسید (شکل مصنوعی فولات) را در برنامه غذایی خود بگنجانید. بهتر است مصرف فولات را از سنین کودکی آغاز کنید. به دلیل تاثیر فولات بر رشد و تکامل سلولها، مصرف همزمان آن با تاثیر فوقالعادهای بر افزایش قد کودک خواهد داشت.
کلسیم؛ ماده معدنی ضروری برای رفع استخوان درد
کلسیم یک ماده معدنی است که در مبحث درد پاشنه پا و کمبود ویتامینها باید به آن اشاره میکردیم. کلسیم عنصری ضروری برای حفظ سلامت استخوانها است. این ماده معدنی به تقویت استخوانها و ساختار اسکلت بدن کمک میکند.
درصورتیکه میزان کافی کلسیم در بدن وجود نداشته باشد، درد پاشنه پا شدت بیشتری میگیرد؛ بنابراین مصرف حداقل ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم در روز از طریق مصرف لبنیات، بادام، پروتئین وی، سبزیجات برگسبز و دانهها را فراموش نکنید. کلسیم بر تقویت مفاصل زانو تاثیر بسزایی دارد؛ بنابراین در پاسخ به سوال «؟» نیز میتوانیم به کلسیم اشاره کنیم.
مصرف منیزیم کافی برای جلوگیری از احساس درد در پاشنه پا و استخوانها
منیزیم یک ماده مغذی است که کمبود آن ممکن است علت درد پاشنه پا باشد. بدن برای جذب بهتر کلسیم به منیزیم نیاز دارد؛ در بخش قبلی درباره تاثیر کلسیم بر حفظ سلامت استخوانها صحبت کردیم؛ بنابراین با مصرف مکملهای حاوی منیزیم و کلسیم میتوانید از بروز درد پاشنه پا تا حدود بسیاری پیشگیری کنید. اگر گاهی اوقات در دست و پای خود دچار بیحسی میشوید، حتما دچار کمبود منیزیم هستید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره توصیه میکنیم مقاله را مطالعه کنید.
علاوهبر این، منیزیم بهتنهایی تاثیر بسزایی بر کنترل اختلالات انقباضی و اسپاسمهای عضلانی دارد. در بسیاری از موارد علت درد پاشنه پا دقیقا بروز اسپاسمهای عضلانی است؛ بنابراین مصرف مکملهای حاوی منیزیم یا مواد غذایی مانند: آووکادو، سیب، موز، انجیر خشک و برگه زردآلو را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آیا کمبود کلسیم باعث درد پاشنه پا می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آیا کمبود کلسیم باعث درد پاشنه پا می شود؟"، کلیک کنید.