افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار برای نوزاد آسیب زاست
مطالعات جدید از ارتباط میان مصرف مقدار زیاد فلوراید در دوران بارداری با احتمال بروز مشکلات رفتاری در نوزادان و کودکان خبر می دهد.
به گزارش آرتیو، طبق نتایج تحقیقی که در مجله جاما (JAMA) منتشر شد، کودکانی که در دوران جنینی در معرض سطح بالای فلوراید، ماده معدنی طبیعی که به مقدار مختلف در آب موجود است، قرار می گیرند، احتمالا بعدها با عصبانیت، سردرد، درد معده، اضطراب و نشانه های مربوط به اوتیسم مواجه می شوند.
«تریسی باستین»، نویسنده ارشد این مطالعه از کالیفرنیای جنوبی در این باره به نیویورک پست گفت: ما به ارتباط میان مواجهه با فلوراید زیاد قبل از تولد و مشکلات عصبی رفتاری در سن سه سالگی پی بردیم، اما برای تعیین ارتباط آن به مطالعات بیشتری نیاز داریم.
داده های این تحقیق از مرکز تحقیقاتی مدرس (MADRES) به دست آمد که شرایط خانواده های عمدتا اسپانیایی تبار در لس آنجلس را از دوران بارداری تا دوران کودکی نوزادان پیگیری می کند.
متخصصان مواجهه مادران با فلوراید را از روی نمونه های ادراری که از 229 زن باردار در سه ماهه سوم بارداری به دست آمده بود، ارزیابی کردند.
برخی کشورها دهه های متمادی است که برای جلوگیری از پوسیدگی دندان، به آب آشامیدنی فلوراید اضافه می کنند. شواهد نشان می دهد که فلوراید مینای دندان را تقویت می کند، جلوی رشد باکتری ها را می گیرد و مواد معدنی از دست رفته را جبران می کند.
بنا به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا، بیش از 209 میلیون نفر یعنی حدود 72.7 درصد جمعیت ایالات متحده از سال 2020 از طریق سیستم های آب عمومی فلوراید دریافت می کنند. با این حال جنبش ضدفلوراید در این کشور امیدوار است که این حجم را کاهش دهد.
طرفداران این جنبش می گویند این فلورایدرسانی اصل آزادی سلامت را نقض می کند و برخی افراد هم مشتاقانه برای ممنوعیت آن در شهرشان می کوشند.
تحقیقی در کانادا در سال 2019 هم نشان داد بین مواجهه مادران با سطح بالای فلوراید و ضریب هوشی پایین تر کودکان سه تا چهار ساله ارتباط وجود دارد. البته متخصصان ممنوعیت افزودن فلوراید به آب را پیشنهاد نکردند، اما گفتند که این نتایج نشان می دهد دریافت فلوراید در دوران بارداری باید کاهش یابد.
به گزارش ایندیپندنت، باستین و همکارانش همچنان می کوشند چگونگی تاثیر فلوراید در دوران بارداری بر رشد مغز نوزادان را بررسی کنند، اما با اشاره به اینکه حتی بعضی پارچ های رومیزی تصفیه آب هم به خوبی فلوراید را فیلتر می کنند، پیشنهاد کردند که افراد باردار محض احتیاط از آب تصفیه شده استفاده کنند.
پایان خبر آرتیو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار برای نوزاد آسیب زاست" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "افزایش سطح فلوراید در بدنِ زنان باردار برای نوزاد آسیب زاست"، کلیک کنید.