تولید نان سنتی در بوشهر شرایط خوبی ندارد – خبرگزاری آرتیو | اخبار ایران و جهان

تولید نان سنتی در بوشهر شرایط خوبی ندارد - خبرگزاری آرتیو | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آرتیو، آیت الله صفایی بوشهری چهارشنبه شب در دیدار مدیر کل غله استان بوشهر و جمعی از کارکنان این اداره با بیان اینکه در آینده نه چندان دور نیازمند امنیت غذایی هستیم گفت: یکی از بزرگ ترین خطرات آینده جهان تخریب امنیت غذایی مثل گندم، برنج، و حتی آب است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: اگر ما امنیت غذایی را در یک منظومه کامل مدیریت شده طراحی و مدیریت و نظارت نکنیم، و بازطراحی تولید جدید نشود، قطعاً دچار تخریب امنیت غذایی می شویم.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه در حوزه کاشت دچار مشکل جدی هستیم، گفت: از حیث جوی در یک منطقه جغرافیایی قرار گرفتیم که کم بارش است؛ استان بوشهر متاثر از دو اکوسیستم جوی است که یکی در سودان و یکی در صحرای منطقه جنوب کشورهای عربی که هر 100 سال یک بار استان را تحت تاثیر قرار می دهد.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه استان بوشهر از جهت امنیت غذایی باید مدیریت شود ابراز داشت: به همین جهت ما باید در عرصه تولید گندم، شکر و برنج، فوق العاده بر اساس دانش مطالعات و آمایش زیست بوم سرزمینی باشد.

وی افزود: همچنین لازم است در کشورهایی که دارای شرایط اکوسیستم باران زایی است مثل قرقیزستان و قزاقستان، به طور جدی برنامه ریزی کنیم. به همین جهت در تولید پروتیین (گوشت قرمز) و هم دانه های استراتژیک مثل گندم و برنج باید در کشورهای دوست سرمایه گذاری کنیم و از توانمندی آنان استفاده کنیم و به سمت کشت فرا سرزمینی حرکت کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری بیان کرد: بسیاری از محصولات کشاورزی حتی گندم، برنج و شکر تاریخ مصرف مفید آنها کم است در این رابطه در حال حاضر در جهان سیستمی وجود دارد که بجای استفاده سیستم سنتی، از سیستم پرتو تغذیه ای هسته ای استفاده می شود، یعنی عمر گندم ها را در سیلوها با سیستم هسته ای بالا ببریم.

آیت الله صفایی بوشهری گفت: تمام زحمتی که کشیده می شود برای تولید محصول مفید است که دارای همه شاخص های تغذیه ای باشد و دور ریز نداشته باشد، اما در ایران دور ریز نان به اندازه یک کشور کوچک است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر افزود: در تولید نان نباید با این همه پیشرفت تکنولوژی به شرایط سنتی برگردیم، در این رابطه باید تدبیر شود، و دور ریز نداشته باشیم و نان با کیفیت تولید شود.

وی با بیان اینکه در تولید نان صنعتی پیشرفت کردیم گفت: اما متاسفانه در نان غیر صنعتی نه تنها پیشرفت نکردیم بلکه کیفیت سنتی را هم حفظ نکردیم و نه دانش کار را مراعات کردیم و نه تکنولوژی نوین را به خدمت گرفتیم.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: یکی از بزرگ ترین معضلات در عرصه بیماری، بیماری معده ای و روده ای است. تمام اینها به خاطر نان است وقتی سبوس نداشته باشد این عملیات معده نمی تواند به درستی انجام شود و روده هم نمی تواند آنها جذب و دفع کند.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه باید در عرصه نان تحول اساسی ایجاد شود گفت: در بوشهر تولید نان سنتی در شرایط خوبی قرار ندارد و مشکل جدی داریم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تولید نان سنتی در بوشهر شرایط خوبی ندارد – خبرگزاری آرتیو | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تولید نان سنتی در بوشهر شرایط خوبی ندارد – خبرگزاری آرتیو | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.