واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟

واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟

آفتاب‌‌نیوز :

شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی اقدام به واردات یک محموله ۶۰ هزارتنی برنج هندی ۱۱۲۱ با ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان کرده است، اما بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی، فروشنده خارجی این برنج را با برنجی دیگر مخلوط کرده است.

وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه برنج ۱۱۲۱ هندی با چه‌برنجی مخلوط شده است، اظهارنظری نداشته است، اما اعلام شده است که گونه‌های دیگری از برنج که قیمت ارزان‌تری داشته است با این برنج مخلوط شده است.

افزایش قیمت برنج و حبوبات در ماه گذشته

با توجه به اینکه حجم برنج وارداتی ۶۰ هزار تن مطرح شده است و رقم بالایی به حساب می‌آید، اختلاط برنج در این محموله باعث ایجاد اختلاف چند میلیون یورویی می‌شود، اما با توجه به اینکه درصد اختلاط مشخص نیست، درباره رقم اختلاف به‌طور دقیق نمی‌توان صحبت کرد.

کریم اخوان رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران در گفت‌و‌گو با خبرگزاری آرتیو درباره این تخلف گفت: شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در یکی دو سال اخیر اقدام به واردات برنج برای تأمین ذخایر شرکت بازرگانی دولتی کرده است.  این شرکت، محموله برنجی را که با یک شرکت هندی توافق کرده بود بیاورد، به‌درستی نتوانست وارد کند و فروشنده به‌جای برنج ۱۱۲۱، نوع‌های ارزان‌تری را با این برنج مخلوط کرده و به ایران تحویل داده است، البته این اقدام به‌معنی آلودگی این محموله برنج نیست.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران ادامه داد: یک شرکت آلمانی که نوع این برنج را بررسی کرده، تشخیص داده است که در برنج وارداتی شرکت جاهد ناخالصی وجود دارد.

وی درباره اینکه چه‌میزان از این برنج ناخالصی دارد، تصریح کرد: نمونه‌ای از این برنج را مشاهده کردم و به‌نظر می‌رسد که عمده آن غیر ۱۱۲۱ است، اما اینکه به‌طور دقیق چقدر ناخالصی دارد، نمی‌توانم اعلام کنم.

اخوان اکبری اظهار داشت: قیمت برنج وارداتی جهاد کشاورزی به‌طور معمول یک‌هزار و ۱۰ تا یک‌هزار و ۲۰ یورو در هر تن است، اما باری که تحویل داده شده است این ارزش را ندارد که با در نظر گرفتن وزن ۶۰ هزارتنی آن رقم بالای چند میلیون یورویی به حساب می‌آید.  پلیس امنیت اقتصادی به این موضوع ورود کرده و در حال بررسی این موضوع است.

وزارت جهاد کشاورزی: برنج وارداتی مخلوط شده بود

احمد خانی نوذری معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی نیز در این ارتباط گفت: طبق قرارداد برنج ۱۱۲۱ هندی خریداری شده است، اما فروشنده این محصول را با یک برنج دیگر مخلوط کرده است؛ این یک بحث تجاری است و باید حل‌وفصل شود.

خانی نوذری با یادآوری اینکه این محموله توسط شرکت جاهد به‌عنوان یکی از شرکت‌های مؤسسه جهاد استقلال وابسته به وزارت جهاد کشاورزی تأمین شده است و آنان باید پاسخگو باشند، گفت: شرکت بازرگانی دولتی ایران متولی ذخایر استراتژیک کشور است که برنج مربوط به ذخایر توسط همین شرکت تأمین و وارد می‌شود.

معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: خرید‌های مؤسسه جهاد استقلال فارغ از ذخایر شرکت بازرگانی دولتی است و در حوزه کالا‌های کشاورزی به شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران و پشتیبانی امور دام کمک می‌کند.

 سازمان غذا و دارو و استاندارد سلامت این محصول را تأیید کرده‌اند، اما درباره اختلاط درباره برنج وارداتی قبل از ورود به کشور توجهی نداشته‌اند که لازم است در زمان واردات برنج به این موضوع نیز توجه شود تا منجر به هدررفت منابع بیت‌المال و پرداخت پول اضافه برای واردات نشود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "واردات ۶۰ هزار تن برنج تقلبی به ایران؛ چه کسی مجوز داد؟"، کلیک کنید.