چرا باید رای داد؟ – آرتیو

چرا باید رای داد؟ - آرتیو

تامل در اهمیت انتخابات و تلاش برای اصلاح امور به جای پاک کردن صورت مساله ها در فرصت اندک باقی مانده تا انتخابات اسفندماه برای تمامی افراد جامعه ضروری است تا در آینده شاهد شکل گیری مجلسی شایسته و پرتوان برای حل موضوعات و معضلات کشور باشیم.

به گزارش آرتیو، روزنامه جام جم نوشت: مشارکت سیاسی در ایران معاصر، دستاورد مهمی به شمار می رود که به سادگی و بدون مبارزه به دست نیامده است و سابقه ای به قدمت مبارزات مشروطیت دارد که انسداد سیاسی و یاس عمومی ناشی از سوءمدیریت سیاسی کشور، نخبگان و اقشار مختلف جامعه را به فکر انداخت تا با اتخاذ یک طرح تحول سیاسی، چاره ای برای رفع فقر، فساد، بی توجهی به تمامیت ارضی و نابسامانی های فراگیر در کشور بیندیشند و امور را اصلاح کنند.

مطالعه تاریخ معاصر ایران گواه این است در هر برهه ای که مجلس قوی و مستقلی وجود داشت، برکات زیادی نصیب کشور شد و هرجا مجالس به محاق رفتند، منافع ملی درگیر بحران ها و آفات جبران ناپذیری شد. بنابراین درس های تاریخی، اهمیت مجلس در نظام سیاسی کشور را روشن کرده و به وضوح عیان می کند که چرا باید رای داد؟ چرا قهر با انتخابات کنش سیاسی غلط و مخربی است؟ مساله مشارکت گسترده در انتخابات چرا از سوی رهبر معظم انقلاب تا این حد مورد تاکید است؟ چرا دشمنان و رقبای ایران حداکثر توان تبلیغاتی خود را صرف دلسرد کردن مردم از حضور در انتخابات می کنند؟
   
ارکان چهارگانه مردم سالاری در جمهوری اسلامی

این دست سوالات غالبا قبل ازهرانتخاباتی طرح می شود و حالا درآستانه انتخابات اسفند سال جاری دوباره درافکارعمومی و رسانه ها شاهدتکرار آنهاهستیم. دروهله نخست باید به این موضوع توجه کردکه درحال حاضرجایگزینی برای تحقق مردم سالاری و مشارکت مردم در امور مرتبط با آنها تدوین نشده است و صندق رای کماکان تنها عامل نقش دادن به مردم برای تعیین امورشان است و اگر از این موضوع مهم غافل شده و از مردم سالاری عدول کنیم، گزینه هایی نظیر استبداد، دیکتاتوری و آنارشیسم در دسترس بوده که نمونه های تاریخی آن به اندازه کافی مخرب است که نیازی به تبیین نداشته باشد.از همین رو نظام جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر دو اصل مردم سالاری و اسلام است با استناد به قانون اساسی باید متعهد به رعایت اصول مردم سالاری دینی باشد که ارکان آن شامل قانون اساسی، نظام پارلمانی (مجلس)،احزاب سیاسی ومطبوعات آزاد می شود.برپایی انتخابات مختلف ازجمله موضوعاتی است که در طول انقلاب اسلامی مورد توجه قرار گرفته تا نظام اسلامی تعهد خود به حاکمیت رای مردم را نشان دهد. مغفول واقع شدن این امر مهم در دوره پهلوی باعث شد تا این رژیم به بن بست رسیده و گروه های مخالف با ناامید شدن از امکان ورود به سیاست کشور، راه چاره را در مبارزه مسلحانه و در نهایت انقلاب دیدند.بنابراین نظام حاکمیتی اجازه ندارد حق اساسی مشارکت سیاسی مردم را سلب کند و به تبع آن مردم هم نباید از این امکان مهم که از نسل های گذشته به ما رسیده است، شانه خالی کنند. مقام معظم رهبری فرمودند: «انتخابات جلوی دیکتاتوری، هرج ومرج و ناامنی را می گیرد.» در این میان هم استدلالی از سوی برخی افراد مطرح می شود که مجالس عزم و شجاعت لازم برای تحول امور را ندارند اما این افراد از ارایه راه حل جایگزین ناتوانند و به جای اصلاح ساختارهای دموکراتیک، اقدام به قهر و بایکوت انتخابات می کنند.
   
خطرات مشارکت ضعیف در انتخابات

مشارکت ضعیف در انتخابات، فضا را برای ورود افرادی که ازشایستگی لازم برخوردار نیستند، مهیا می کند، در نتیجه مجلسی به وجود می آید که توان صیانت از حقوق مردم و قانونگذاری صحیح را ندارد. در سایه مشارکت حداکثری می توان از مجلس به وجود آمده مطالبه گری کرد و نظارت عام بر مجلس شورای اسلامی رخ می دهد، از همین رو تامل در اهمیت انتخابات و تلاش برای اصلاح امور به جای پاک کردن صورت مساله ها در فرصت اندک باقی مانده تا انتخابات اسفندماه برای تمامی افراد جامعه ضروری است تا در آینده شاهد شکل گیری مجلسی شایسته و پرتوان برای حل موضوعات و معضلات کشور باشیم.

پایان خبر آرتیو

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا باید رای داد؟ – آرتیو" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا باید رای داد؟ – آرتیو"، کلیک کنید.