چرا ترامپ مدام از ایران می گوید!!
ترامپ مدام صحبت از توطیه و دسیسه چینی می کند. او از آخرالزمان و نبرد جهانی یا نبرد نهایی صحبت می کند. به نظر می رسد که او می خواهد تا مردم آمریکایی را از اتفاقات بسیار ناگواری بترساند و سپس خود را به عنوان ناجی آمریکا و ناجی جهان معرفی کند تا بلکه از این طریق آراء مردم را بدستاورد.
به گزارش آرتیو، سایت تحلیلی طنین نوشت: کمتر از ده ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا، بحران های بین المللی در سرتاسر جهان گسترانده شده است. در بخش هایی از صحبت های ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا می توان «ایران» را پیدا کرد. در این خصوص و باتوجه برنامه انتخاباتی ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اظهارات اخیر وی درخصوص جمهوری اسلامی ایران بر آن شدیم تا مصاحبه ای را با جناب آقای رامین نصیری، پژوهشگر و کارشناس مسایل بین الملل صورت داده و پیرامون این موضوع برخی سوال ها پرسیده شود.
برنامه انتخاباتی ترامپ برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا چیست؟
در مدت زمان کوتاهی که تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است، نامزدهای ریاست جمهوری دو حزب جمهوری خواه و دموکرات نیز برای به دستاوردن اکثریت آراء مردم آمریکا مدام در حال تبلیغات و ارایه برنامه ها و ایده های خود هستند. همگان منتظر هستند تا ببینند هر کدام از این نامزدها دقیقاً بعد از به دست گرفتن سکان ریاست جمهوری ایالات متحده به دنبال اجرای چه برنامه هایی هستند. در این میان بررسی صحبت ها و برنامه های تبلیغاتی دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق ایالات متحده و نامزد احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات پیش رو دارای نکات جالب توجهی است.
ترامپ مدام صحبت از توطیه و دسیسه چینی می کند. او از آخرالزمان و نبرد جهانی یا نبرد نهایی صحبت می کند. به نظر می رسد که او می خواهد تا مردم آمریکایی را از اتفاقات بسیار ناگواری بترساند و سپس خود را به عنوان ناجی آمریکا و ناجی جهان معرفی کند تا بلکه از این طریق آراء مردم را بدستاورد.
در بخش هایی از صحبت های ترامپ می توان «ایران» را پیدا کرد. پرونده ایران از جمله موضوعاتی است که به گمان برخی تحلیل گران در سال 2020 باعث شد تا ترامپ یک دوره ای شود و نتواند تا برای بار دوم کرسی ریاست جمهوری امریکا را کسب کند. در واقع روابط ایالات متحده با ایران در دوره ترامپ بود که با چالش های بسیار جدی همراه شد و در چندین مورد خطر مقابله و رویارویی مستقیم میان آن ها به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرد.
دیدگاه ترامپ درخصوص پرونده برجام را چگونه ارزیابی می کنید؟
باراک اوباما رییس جمهور اسبق ایالات متحده طی سلسله مذاکرات بسیار زیاد با طرف های ایرانی بالاخره توانست تا توافقنامه ای جامع را برای پیشبرد برنامه های صلح آمیز هسته ای جمهوری اسلامی ایران به امضا برساند. موضوعی که دستآورد بسیار بزرگی برای آمریکا و به ویژه حزب دموکرات محسوب می شد؛ چرا که برنامه جامع اقدام مشترک در عین اینکه هزینه چندانی برای ایالات متحده نداشت اما باعث می شد تا برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی در زیر ذره بین نظارتی دولت فدرال رزرو و آژانس بین المللی اتمی قرار بگیرد. برجام در واقع ضمانت بسیار خوبی برای اطمینان از صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران محسوب می شد و هم چنین «تضمین کننده عدم توانایی ساخت بمب اتمی توسط ایران محسوب می شد.» هر چند که برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی کاملاً صلح آمیز است و حتی بسیار پیش تر نیز ایران عضو سازمان «اِن پی تی» و سازمان آژانس بین المللی اتمی شده بود و به صورت داوطلبانه بخش هایی از برنامه های توسعه ای هسته ای خود را تحت نظارت های آژانس پیش می برد اما ایالات متحده و غرب از همان ابتدای کار تاکید داشتند که فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی دارای «ریسک و خطر دستیابی به سلاح هسته ای» است. بنابراین برجام، توافق نامه ای بود که همه این مسایل را به گونه ای حل و فصل می کرد.
اما ترامپ منتقد اصلی برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران بود و در همان برنامه ها و شعارهای تبلیغاتی خود پیش از دوران ریاست جمهوری خود در سال 2016 نیز مدام از مشکلات و نواقص برجام می گفت. به گونه ای که تقریباً یک سال بعد در 8 می 2018 از برجام خارج شد. اما به راستی مشکل ترامپ با برجام چه بود؟
به نظر می رسد ترامپ دو مشکل عمده و اساسی با مسیله برجام داشت:
الف) ترامپ معتقد بود که اگر قرار است دستاوردی در روابط آمریکا با ایران وجود داشته باشد باید متعلق به حزب جمهوری خواه و شخص ترامپ باشد. در واقع ترامپ با خروج از برجام می خواست تا به یک توافق دیگر با ایران دست پیدا کند تا به عنوان یک دستاورد برای خود معرفی کند و هم چنین ناکارآمدی و نادانی دموکرات ها را برجسته کند.
ب) مشکل دوم ترامپ با این مسیله این بود که اساساً ترامپ معتقد بود که تحریم های اقتصادی باعث شده است که ایران پای میز مذاکره بیاید بنابراین این نیاز از سوی ایران است و باید ایران امتیاز بدهد و در عین حال ایالات متحده هیچ نیازی به این توافق نامه ندارد. در واقع ترامپ تصور می کرد که ایالات متحده می توانست بدون دادن هیچ امتیازی همچین توافق نامه ای را با ایران امضا کند.
ج) مشکل سوم ترامپ این بود که او معتقد بود برجام دارای آورده ای برای ایالات متحده است و آن عبارت است از اطمینان از عدم توسعه فعالیت های هسته ای ایران و همچنین ضمانت عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای، که این آورده در همان سال اول امضای این توافق نامه برای آمریکا بدست آمده است و بنابراین دیگر نیازی به ادامه این توافق نامه نیست.
د) مشکل آخر ترامپ سایر دولت ها و حکومت های عمدتاً غرب آسیا به ویژه رژیم صهیونیستی و عربستان و بحرین و غیره بود چرا که ترامپ متوجه بود که میزان درآمدهای فروش تسلیحات به این کشورها به بهانه ایران هراسی در واقع چقدر زیاد است و بنابراین سعی داشت تا تهدید ایران را به صورتی دیگر نمایش دهد. مضافاً اینکه ترامپ معتقد بود که باید توافق نامه برجام در سایر موضوعات منطقه ای نیز ادامه داشته باشد. در واقع برجام را به عنوان آغازی بر یک راه طولانی تصور می کرد که می تواند به عادی سازی روابط میان ایران و آمریکا منتهی شود. در این راه هم تصور می کرد که به دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم ها قرار است تا ایران به عنوان طرفی که مدام قرار است تا امتیاز بدهد و ایالات متحده نیز به عنوان طرفی که قرار است تا از این امتیازها استفاده کند، باشد. اما تاکید جمهوری اسلامی به توافق صرفاً در موضوع فعالیت های هسته ای باعث شده بود که خود را بازنده از سر گیری روابط تصور کند. هم چنین فشار لابی های صهیونیستی و برخی کشورهای عربی بر دولت ترامپ نیز بی تاثیر نبود. این فشارها حاکی از این بود که عادی سازی روابط ایران با ایالات متحده ممکن بود منجر به کمرنگ شدن نقش این کشورها در بسط و توسعه برنامه های ایالات متحده در منطقه شود.
بحران سوریه و عراق چه تاثیری بر دولت ترامپ گذاشت؟
دوره ریاست جمهوری ترامپ مصادف شده بود با اوج فعالیت های گروه های تروریستی داعش و القاعده در سوریه و عراق و لیبی و یمن و ترامپ به عنوان رییس جمهور ایالات متحده به دنبال استفاده از این شرایط برای به پیش بردن برنامه های سیاست خارجی خود بود. اما ایران به عنوان سردمدار مبارزه با تروریسم در این دوره بود که با رشادت های بسیار فراوان فرماندهانی همچون شهید همدانی، شهید قاجاری، شهید سلیمانی و … توانست تا سازمان تروریست ها را نابود کند و ایالات متحده را با ناکامی مواجه سازد. داعش که به اعتراف سیاست مداران آمریکایی ساخته و پرداخته دولت فدرال رزرو بود در نهایت شکست خورد و تبدیل به یک ناکامی دیگر در پرونده سیاست خارجی ایالات متحده و ترامپ شد.
موضوعی که باعث شد تا ترامپ مدام از مقابله با اقدامات ایران در منطقه سخن بگوید. ترامپ در صحبت هایی در 29 مارس مدعی شده بود که بیش از هفت تریلون دلار (7000 میلیارد دلار) هزینه ایالات متحده در طی حضور خود در سال های بعد از حادثه یازده سپتامبر در منطقه غرب آسیا بوده است. در حالیکه عملاً دستاوردی برای ایالات متحده نداشته است. در حالیکه به ادعای ترامپ در همین زمان ایران توانسته است تا با هزینه ای بسیار ناچیز به دستاوردهای مهم امنیتی و سیاسی دست پیدا کند. در واقع ترامپ خواهان کنترل ایران در همه زمینه ها است در حالیکه تحقق چنین امری بسیار دور از ذهن است.
اهداف آمریکا از به شهادت رساندن سردار سلیمانی چه بود؟
به دنبال ناکامی های گسترده ترامپ در منطقه نهایتاً در اقدامی غیرمشروع و احمقانه ترامپ دستور ترور سردار سلیمانی را صادر کرد. عملیات آذرخش کبود نهایتاً با همکاری های اطلاعاتی و لجستیکی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی در دی ماه سال 98 در فرودگاه بغداد انجام شد. این ترور به دنبال آن بود که ترامپ مدام از نقش غیر قابل کنترل سردار سلیمانی در تحولات منطقه سخن می گفت و معتقد بود که با حذف فیزیکی او می توان اوضاع منطقه را کنترل کرد. در حالی که برعکس محاسبات اشتباه او، اتفاقاً ترور سردار سلیمانی باعث شد تا عزم ایران برای مقابله با آمریکا در منطقه افزایش پیدا کند و نهایتاً هدف گذاری اخراج آمریکا از منطقه را به عنوان پاسخ سخت به این جنایت برای خود تعریف کند.
نکته مهم این است که به دنبال این ترور نه اهداف و نه برنامه های سردار سلیمانی متوقف نشد. بلکه بلافاصله سردار قاآنی فرماندهی نیروی قدس را بر عهده گرفت و برنامه های نیرو قدس با قوت قبلی ادامه پیدا کرد. در این میان اما اشتباهات احمقانه ترامپ در برابر ایران برای بار دیگر تکرار شد و ترور سردار سلیمانی تبدیل به یکی از ناکامی های سیاسی ترامپ شد. در پی این ترور سپاه پاسداران پایگاه عین الاسد آمریکا را مورد هدف قرار داد و با موشک های بالستیک بخش هایی از این پایگاه نظامی را ویران کرد.
اظهارات اخیر ترامپ درخصوص جمهوری اسلامی ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟
اما ترامپ امروز در سال 2024 که به دنبال برگشت به کرسی ریاست جمهوری است تلاش دارد تا اقدامات خود در برابر ایران را به گونه ای توجیه کند و به دنبال دستاورد سازی مصنوعی از این اقدامات است. ادعای اطلاع دادن ایران قبل از حمله به عین الاسد از این دست موضوعات است. این ادعای ترامپ که توسط علی شمخانی، مشاور سیاسی مقام معظم رهبری و دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی تکذیب شده است نشان می دهد که تا چه اندازه ای ترامپ از پاسخ سخت موشکی ایران شوکه شده است و هیچ توجیهی برای آن ندارد. شمخانی در این باره می گوید: «به دلیل روابط نزدیک ایران با عراق، و همچنین رعایت مسایل حسن همجواری و همسایگی، نیم ساعت قبل از انجام اعملیات موضوع صرفاً به نخست وزیر وقت عراق به صورتی اطلاع رسانی شد امکان پیش بینی تمهیدات حفاظتی خاص از سوی آمریکا مقدور نباشد.» در واقع ترامپ سعی دارد تا سیاست های ناموفق خود را در رسانه ها به گونه ای نمایش دهد که انگار این سیاست ها باعث شده اند که ایران تحت کنترل ایالات متحده قرار بگیرد و دیگر منافع ایالات متحده را متضرر نسازد.
یا در دیگر ادعایی ترامپ گفته است که سیاست فشار حداکثری بر علیه ایران در دوران ریاست جمهوری اش کاملاً موفق بوده است و باعث شده بود که ایران دیگر توان پیش بردن برنامه های خود در منطقه غرب آسیا را نداشته باشد. در حالی که برنامه جمهوری اسلامی در منطقه دقیقاً اخراج ایالات متحده و هم چنین برقراری امنیت است که در همان زمان هم کاملاً اجرا می شد و امروز هم در حال اجرا است. در واقع هیچ گاه فشار حداکثری ترامپ باعث نشده است که خللی در اجرای برنامه های جمهوری اسلامی در سیاست خارجی خود به وجود بیاید. بنابراین این ادعا نیز به دنبال تلاش برای دستاورد سازی محسوب می شود و واقعیت ندارد.
ارزیابی نهایی شما از ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا چیست؟
سال 2024، سال انتخاباتی محسوب می شود و در 30 کشور دنیا انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود و در 20 کشور دیگر انتخابات پارلمانی قرار است برگزار شود، در این میان انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده از اهمیت بالایی برخوردار است. در این انتخابات هم به نظر می رسد که ایران یکی از موضوعات تعیین کننده هست. جان بولتون مشاور سابق ترامپ که حالا تبدیل به دشمنی برای او شده، در گفت وگویی به جمهوری خواهان اعلام کرده است که از ایران غافل نشوند. چرا که این کشور نقش موثری در تعیین سرنوشت انتخابات ایالات متحده خواهد داشت. حتی اگر جان بولتون تندرو هم به جمهوری خواهان این توصیه را نمی کرد، همه نامزدها به ویژه ترامپ، ایران را یکی از مسایل مهم و مورد بحث در انتخابات پیش رو به حساب می آوردند. هر چند که ترامپ دارای سن وسال بالا، پرونده های فساد گسترده سیاسی و اخلاقی و غیره است اما تبدیل به اصلی ترین گزینه جمهوری خواهان در انتخابات شده است. ترامپ نیاز دارد تا از اقدامات قبلی خود در قبال ایران دفاع کند چرا که افکار عمومی و هم چنین جامعه نخبگانی ایالات متحده معتقدند که اقدامات ترامپ احمقانه و نابخردانه بوده است. ترور سردار سلیمانی، خروج از برجام، اعمال تحریم های گسترده بر علیه ایران و سایر اقداماتی که مطمیناً توسط نامزدهای حزب رقیب به عنوان اقدامات بی اساس، ناموفق و هزینه زا برای ایالات متحده مورد انتقاد جدی قرار خواهد گرفت. در واقع ترامپ به خوبی می داند که باید از الان به دنبال سرپوشی باشد تا بر سلسله کارها و شکست های خود بکشد تا بدین وسیله به نوعی بتواند تا خود را مبرا از اتهامات کند و همچنین دستاورد هایی برای خود دست و پا کند تا با استفاده از این دستاورد در انتخابات بتواند آراء مردم را کسب کند. البته در کنار این تلاش برای تطهیر و مشروع سازی اقدامات خود، ترامپ قصد دارد تا دل برخی از دشمنان و لابی های صهیونیستی و بعضاً عربی و اروپایی مخالف با ایران را نیز بدست بیاورد تا با کمک آن ها پیروز عرصه انتخابات شود. هر چند که محبوبیت ترامپ نه به دلیل عملکرد خود او بلکه عمدتاً به دلیل ناکامی های جو بایدن در عرصه سیاست خارجی است که افزایش پیدا کرده است اما ترامپ توجه دارد در کنار نقد عملکرد بایدن نیاز دارد که از اقدامات خود نیز به گونه ای دفاع مناسبی داشته باشد. از سوی دیگر جامعه آمریکایی در دو راهی انتخاب میان دو نامزد ناکام است. شاید آمریکایی ها تصور می کنند که ترامپ بتواند آن ها را از آتش بحران های بین المللی فزاینده نجاتشان دهد اما همچنان با دیده تردید و ابهام به این موضوع نگاه می کنند. چرا که ترامپ مدام از این بحران ها صحبت می کند و مدام اعلام می کند که خطر در کمین است اما مشخصاً برنامه ای برای نجات از بحران ها ندارد و هم چنین کارنامه گذشته او نیز موید ناکارآمدی سیاست های داخلی و خارجی اوست.
پایان خبر آرتیو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چرا ترامپ مدام از ایران می گوید!!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چرا ترامپ مدام از ایران می گوید!!"، کلیک کنید.