پیش بینی سازمان هواشناسی درباره بارش های فروردین و نیمه اول اردیبهشت/ چرا پیش بینی در مورد پربارشی سال گذشته درست از آب در نیامد؟

پیش بینی سازمان هواشناسی درباره بارش های فروردین و نیمه اول اردیبهشت/ چرا پیش بینی در مورد پربارشی سال گذشته درست از آب در نیامد؟

به گزارش آرتیو، صادق ضیاییان در پاسخ به این سوال که چرا برخلاف پیش بینی ها سال گذشته پربارش نبود؟ گفت: با توجه به عدم قطعیت ذاتی که مدل های پیش بینی وضعیت آب وهوا دارد، ممکن است پیش بینی که امروز ارایه می شود فردا تغییر کند. البته تغیرات به اطلاع مردم رسانده می شود و فلسفه وجودی سازمان های هواشناسی در سراسر دنیا همین است، اگر چنین نبود وضعیت آب وهوا هر چند ماه یک بار اعلام می شد.
میزان در خبری نوشت:وی ضمن اشاره به اینکه تحول های جو و اتمسفر به گونه ای است که عدم قطعیت دارد، ادامع داد: مدل های هواشناسی روزانه 4 مرتبه در سوپر رایانه ها اجرا می شوند و چه در کشور ما و چه در همه نقاط جهان تغییرهای احتمالی توسط کارشناسان هواشناسی به اطلاع مردم رسانده می شود.

مدیرکل پیش بینی و هشدار سریع سازمان هواشناسی افزود: در شهریور سال 1402 پیش بینی هایی برای فصل پاییز و زمستان انجام شد و تمام مدل ها نشان می داد که با توجه به شرایط اقلیمی امکان بارش های مناسب وجود دارد، در آرتیو ماه چنین اتفاقی محقق شد و بارش های آرتیو ماه بیش از حد معمول بود، بارش های آبان ماه نیز با شرایط نرمال برابر بود اما در اواسط این ماه مدل های هواشناسی تغییر پیدا کرد و پیش بینی های هواشناسی نیز عوض شد و همان زمان اعلام کردیم که نه تنها پیش بینی قبلی اشتباه است بلکه آذر ماه و زمستان کم بارشی را نیز داریم که درست از آب درآمد.

ضیاییان با بیان اینکه تنها پیش بینی شهریور ماه اشتباه بود و پیش بینی های ماه های آذر، دی، بهمن و اسفند که به صورت ماهانه به روز می شد، درست بود، توضیح داد: پیش بینی شهریور ماه در اذهان عمومی باقی ماند، اما پیش بینی های بعدی کمتر مورد توجه قرار گرفت.

وی در مورد پیش بینی وضعیت جوی فصل بهار سال جاری بیان کرد: انتظار داریم بارش های فروردین و نیمه اول اردیبهشت تقریبا خوب باشد، اما پس از آن بارش ها در حد معمول و در برخی مناطق زیر نرمال خواهد بود، البته این احتمال که بارش های خوب فروردین و نیمه اول اردیبهشت کم بارشی های سال گذشته را جبران کند کم است و به احتمال زیاد تا اواخر بهار و در مجموع سال زراعی که از ابتدای آرتیو 1402 تا آخر بهار 1403 است باز هم با کم بارشی در اغلب استان ها مواجه باشیم. البته وضعیت جوی استان ها با هم متفاوت است و ممکن است برخی مناطق پربارش باشد.

217

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پیش بینی سازمان هواشناسی درباره بارش های فروردین و نیمه اول اردیبهشت/ چرا پیش بینی در مورد پربارشی سال گذشته درست از آب در نیامد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پیش بینی سازمان هواشناسی درباره بارش های فروردین و نیمه اول اردیبهشت/ چرا پیش بینی در مورد پربارشی سال گذشته درست از آب در نیامد؟"، کلیک کنید.