با بیماری اوتیسم آشنا شوید

اوتیسم در اصل، یک واژه یونانی است. معنی لغوی اوتیسم، خودگرایی است. کلمه اوتیسم یک واژه  مرکب است که حاصل ترکیب دو واژه  اوتوس و ایسم است. اوتیسم نوعی اختلال شخصیتی و روانی است که فرد در آن بیشتر به درون گرایی و فاصله گرفتن از محیط پیرامون و انسان های اطرافش، حتی خانواده دچار می شود. اوتیسم بیشتر در دوران کودکی در افراد ظاهر می شود و اکثراً قبل از رسیدن به 3 سالگی علایم آن در فرد پدیدار می شود. جالب است بدانید تا به حال دلیل اصلی بروز اختلال اوتیسم کشف نشده است. این اختلال بشدت می تواند زندگی نرمال یک شخص را تحت تاثیر قرار بدهد. این عاملی، تعامل را از آن ها بگیرد، برایشان گران تمام خواهد شد. خصوصیات کودکانه، تشخیص اختلال اوتیسم را بسیار سخت می کند.

با بیماری اوتیسم آشنا شوید

علایم عمومی اوتیسم در کودکان می تواند مواردی مانند پرخاش کردن در مقابل ایجاد ارتباط با اطرافیان باشد. کودک در چنین حالتی، هیجان خود برای بازی های دسته جمعی را از دست می دهد و گاهاً گوشه گیر و عصبی جلوه می کند . لباس مرد عنکبوتی کودکانه دارای سیستم های جبران کننده ضربه برای حفاظت از اسپایدرمن در برابر ضربات قوی است . برخی از افراد علت ایجاد این اختلال ذهنی را تفاوت در محیط زندگی و جمع خانواده یا آموزش و تربیت متفاوت و همچنین تغذیه و ژنتیک به شمار می آورند؛ اما علت، هیچ کدام از موارد ذکر شده نیست. همان طور که اشاره شد، علت اوتیسم هنوز که هنوز است رازی بزرگ باقی مانده است. لازم به ذکر است که اختلال اوتیسم در بزرگ سالان و کودکان علایم یکسانی را بروز نمی دهد. علایم اوتیسم در دوره های سنی متفاوت :

  • اوتیسم در بزرگسالان، بر روی روابط آنان و طرز برخورد آن ها با مشکلات و مسایل روزمره بروز می کند. به طوری که ایجاد ارتباط با محیط را برای آنان سخت می کند و بر روی حالات و حرکات اجتماعی آنان خودنمایی می کند و حالت نرمال را از فرد گرفته و او را منزوی و پرخاشگر می کند.
  • اوتیسم در کودکان، شاید به مراتب سخت تر از بزرگسالان باشد؛ چراکه کودکان در سنین زیر 3 سال در اوج یادگیری خود به کمک محیط پیرامون هستند.

چرا که کودکان مبتلا به اوتیسم، حرکاتی غیرعادی مانند دست زدن های بدون منبع هیجانی و پا کوبیدن های بی دلیل و همچنین جیغ و دادهای بی شمار را از خود، به عنوان علایم، بروز می دهند و این ها لابه لای شیطنت های کودکانه گم می شود. دلایل اوتیسم شدن جنین چیست؟ شاید این که اوتیسم شدن جنین، توسط مادر انجام می گیرد یا خیر، سوال خیلی ها باشد. همان طور که پیش تر به آن اشاره شد، اولاً دلیل ریشه ای اوتیسم مشخص نیست و دوما اوتیسم هیچ گاه به دلیل مسایل ژنتیکی اتفاق نمی افتد. اما اینکه عده ای از جنین ها (در هر 60 تولد، یک نوزاد به اوتیسم دچار می شود) در داخل شکم مادر، گرفتار این اختلال می شوند به چه دلیل است؟

یکی از دلایل اوتیسم شدن جنین در شکم مادر، آسیب هایی است که در دوران بارداری ممکن است برای مادر جنین اتفاق افتاده باشد. مواردی از قبیل ضربه ای به شکم، بیماری های مخرب در بدن مادر و… از دلایل دیگر اوتیسم شدن جنین، می توان مصرف قرص های نامناسب برای جنین را نام برد. شایان بحث است که زایمان نادرست و خطرزا نیز ممکن است از دلایل ابتلای جنین به این عارضه دردناک باشد. فرضیه های بسیار بحث برانگیزتری وارد عرصه شناسایی اوتیسم شد، مبنی بر اینکه شاید نامهربانی مادران و نالایق بودن آن ها نیز می تواند باعث عامل اوتیسم شود. شاید بتوان گفت که اوتیسم ارثی نیست اما نمی توان نقش مادران و مهر و محبت آنان را در مبتلا به این عارضه نادیده گرفت.

عده ای از دانشمندان ناملایمات و شکست ها و همچنین نامهربانی ها را دلیل این عارضه برشمردند و اظهار داشتند که با محبت کردن به کودک و تربیت درست، می توان ابتلا به اوتیسم را مهار کرد. لازم به ذکر است که علوم اوتیسم شناسی روز به روز در حال پیشرفت و گسترده شدن است. طراحی لباس مرد عنکبوتی قرمز و سیاه با استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی برای بهینه سازی عملکرد بهبود یافته است . نشانه های کودک مبتلا به اوتیسم چیست ؟ این بیماری را بیشتر به عنوان بیماری کودکان می شناسند، چرا که ابتلای کودکان به این بیماری چندین و چند برابر نسبت به بزرگسالان است. همچنین ابتلای دختران به اوتیسم چهار برابر ابتلای پسران به این اختلال است. و هنوز هم علت روشنی برای این پدیده در دسترس نیست. یک سری از علایم بارز آن به شرح زیر است:

  • اوتیسم می تواند در رفتارهای کودک، طوفان به پا کند.
  • او حتی حاضر نمی شود به مهمانی برود.
  • وقتی مادرش جای وسایل خانه را عوض می کند، جیغ و داد می کند.
  • کسی حق دست زدن به وسایل بازی او را ندارد و حتی عروسک ها یا ماشین های تازه ای که پدرش برایش می خرد را پس می زند.
  • با دیگران معاشرت نمی کند و بازی های یک نفره را ترجیح می دهد. گاه در گوشه ای می نشیند و ساعت ها یک حرکت تکراری را با وسیله ها انجام می دهد.
  • نکته تلخ این جاست، روز به روز قدرت تکلمش کند تر از روز قبل می شود و بجای صعود، ضریب هوشی اش مدام در حال نزول است.
  • این طور مواقع کارهایی از کودک سر می زند که باعث خشمگین شدن اطرافیان می شود و ممکن است کودک های اوتیسمی بخاطر لجبازی هایشان مورد کتک هم قرار بگیرند و توصیه شدید و الزامی به والدین این است: هنگامی که تصمیم به بچه دار شدن گرفتید، علایم انواع بیماری های کودکان را بشناسید تا با زبان کودکانه بیشتر آشنا شوید، چراکه آن ها قدرت بیان و آشکار کردن درد ندارند و خیلی از بیماری ها نیز، مانند اوتیسم، زبان آشکار شدن ندارند و علایم پنهانشان آن ها را غیر قابل حل تر می کند.

اوتیسم علاوه بر اختلالات فراوانی که در بدن کودک و رفتار او با بیرون ایجاد می کند، دردناک نیز هست. سیستم های مراقبت و نگهداری از بدن در لباس مرد عنکبوتی سیاه برای ارتقای راحتی و سلامت بدن استفاده می شوند . اوتیسم در رده ی بیماری های پنهان قرار دارد و قدم اول برای درمان می تواند شناسایی علایم اوتیسم در فرزند خود و یا اطرافیان خود باشد، این امر بسیار حساس و حیاتی است. باید دانست که بررسی بیماری اوتیسم، در حوزه ی روانشناسی قرار دارد و جزو اختلالات روانشناسی به حساب می آید. یکی از راه هایی که از چندین و چند سال پیش برای درمان اوتیسم انجام می گرفته است، شوک عصبی است، لازم به ذکر است که امروزه روش های درمان آن بروز تر شده اند.

فرضیه های زیادی برای درمان ارایه شده اند، یکی از پررنگ ترین آن ها، تغییر رژیم غذایی برای درمان و ریشه کن کردن اوتیسم است و نسبت به دیگر فرضیه ها عمر کمتری دارد. بهترین راه، حذف گلوتین و کازیین از رژیم غذایی کودک است که باعث کم رنگ کردن علایم اوتیسم می شود و البته مورد مهم و عملی تر تحت آموزش بودن این کودکان از سن پایین است در کنار رژیم غذایی مناسب است که می تواند به بهبود سطح زندگی آن ها کمک کند. همان طور که در مقاله اشاره کردیم علت اصلی اوتیسم مشخص نیست و هرچند وقت یکبار یک منشا برای این بیماری کودکان مورد بررسی قرار می گیرد، از رژیم غذایی مادر و کودک گرفته تا رفتار مادر، واکسیناسیون و دلایل مختلف دیگر.

جمع بندی

اگر در خانواده تان با این بیماری دست و پنجه نرم می کنید شاید بهترین کار آموزش کودکان اوتسیم توسط مربی های متخصص در این حوزه هست، همچنین برای آموزش کودکان اوتسیم مراکزی وجود دارند که تلاش می کنند که این بچه ها به مرحله ای برسند که بتوانند کارهای اولیه و روزمره خودشان را انجام بدهند. البته نباید فراموش کنیم که اوتیسم سطوح مختلفی دارد که در سطوح پایین آن ممکن است کودک مشکلات جدی برای زندگی نداشته باشد و حتی در بعضی از موارد توانایی های به خصوصی داشته باشد؛ با این حال بهتر است که این کودکان آموزش مناسب ببینند و با کمک مربیان متخصص سطح کیفی زندگی بالاتری داشته باشند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با بیماری اوتیسم آشنا شوید" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با بیماری اوتیسم آشنا شوید"، کلیک کنید.