تهران قدیم| بنایی که یک زمان برای خودش آسمان خراش تهران بود/ عکس
به گزارش آرتیو از سازمان اسناد و کتابخانه ملی، محمود پاکزاد از اولین عکاسانی است که تاریخ خیابانهای تهران را مصور و مستند کرده است، البته از جمله شهرهایی که پاکزاد برای عکاسی به آنها سفر کرده میتوان به اصفهان، شیراز، تبریز، گرگان، اهواز،آبادان، خرمشهر، همدان، آذربایجان، قم، شهرهای شمالی ایران اشاره کرد. پاکزاد در سال ۱۳۷۷ خودش را بازنشسته کرد و در سال ۱۳۷۸ عکسهای خود را به سازمان اسناد ملی اهدا کرد.
عکس زیر از مجموعه آثار محمود پاکزاد مربوط به ساختمان شمسالعماره است که در سال ۱۳۳۵ گرفته شده است.
به گزارش کجارو، کار ساخت عمارت شمس العماره که به «بنای خورشید» یا «کاخ شاهنشاه» نیز شهرت دارد در ۱۲۴۴ شمسی (۱۲۸۲ قمری) آغاز و بعد از دو سال در ۱۲۴۶ شمسی به پایان رسید. نقل است که کلیه هزینههای این بنای با عظمت و زیبا، از ساخت تا تجهیز آن با مبلمان و فرش و اثاثیه، به مبلغ ۴۰ هزار تومان تمام شده و ناصرالدین شاه در تاریخ ۱۲۸۴ قمری، برج بلند موردعلاقهاش را افتتاح کرد. ساختمانی که در زمان خود، بلندترین بنای ساخته شده در تهران بود و قبل از ساخته شدن سر در باغ ملی، بهعنوان نماد شهر تهران شناخته میشد.
۲۳۳۲۳۳
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تهران قدیم| بنایی که یک زمان برای خودش آسمان خراش تهران بود/ عکس" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تهران قدیم| بنایی که یک زمان برای خودش آسمان خراش تهران بود/ عکس"، کلیک کنید.