رسانه ها به توسعه فرهنگ اهدای عضو کمک کنند

آرتیو/مرکزی مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی با بیان اینکه رسانه ها می توانند با انعکاس داستان های واقعی اهدای عضو و تأثیر آن بر زندگی بیماران انگیزه ای برای افزایش مشارکت عمومی ایجاد کنند گفت: هدف ما این است که با همکاری همه نهادها و مردم فرهنگ اهدای عضو به یک ارزش همگانی تبدیل شود.
زهرا کمال آرا ۳۰ اردیبهشت در نشستی خبری که در آستانه فرا رسیدن روز ملی اهدای عضو برگزار شد با اشاره به اهمیت فرهنگی و انسانی اهدای عضو اظهار کرد: ماجرای اهدای عضو داستانی تلخ و شیرین است. تصمیمی سخت اما لذت بخش و ماندگار که به عنوان باقیات صالحات در زندگی انسان ثبت می شود. این اقدام نه تنها جان انسان های نیازمند را نجات می دهد بلکه یک فرهنگ والای انسانی را ترویج می کند.
وی افزود: برای نهادینه سازی این فرهنگ تکریم خانواده های اهداکنندگان امری ضروری است زیرا این خانواده ها با تصمیم شجاعانه خود زندگی دوباره ای به دیگران می بخشند.
کمال آرا با تشریح تاریخچه فعالیت انجمن اهدای عضو استان مرکزی گفت: این انجمن از سال ۱۳۹۸ فعالیت خود را آغاز کرده و از سال ۱۴۰۱ با تأسیس دفتر رسمی وظایف خود را در سه محور اصلی آموزش فرهنگ سازی و تکریم خانواده های اهداکنندگان متمرکز کرده است.
وی با اشاره به آمار کشوری افزود: سالانه حدود ۸۰۰۰ مورد مرگ مغزی در کشور رخ می دهد که نیمی از آن ها قابلیت اهدای عضو دارند با این حال متأسفانه تنها یک چهارم خانواده ها برای اهدای عضو رضایت می دهند. این موضوع نشان دهنده کمبود فرهنگ سازی در این حوزه است در حالی که ایران از نظر علم پزشکی و زیرساخت های درمانی در جایگاه مطلوبی قرار دارد.
مدیرعامل انجمن اهدای عضو استان مرکزی با تأکید بر اهمیت دریافت کارت اهدای عضو توسط شهروندان اظهار کرد: شعار ما این است که هر شهروند باید یک کارت اهدای عضو داشته باشد تا در صورت بروز حادثه تصمیم گیری برای اهدای عضو تسهیل شود. دریافت کارت اهدای عضو نه تنها نشان دهنده تعهد فرد به این اقدام انسان دوستانه است بلکه به خانواده ها کمک می کند تا در شرایط سخت تصمیم گیری سریع تری داشته باشند.
به گزارش آرتیو؛ مرتضی صدیقی رئیس بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی سینا اراک نیز در این نشست بر ضرورت آگاهی بخشی عمومی تأکید کرد و گفت: اهدای عضو با ارتقای آگاهی و تغییر دیدگاه های فرهنگی محقق می شود. رسانه ها نقش بسیار مهمی در این زمینه دارند و می توانند با اطلاع رسانی حساسیت جامعه را نسبت به این موضوع افزایش دهند.
وی افزود: در موارد مرگ مغزی زمان برای تصمیم گیری بسیار محدود است و رضایت خانواده باید به سرعت جلب شود و تأخیر در این تصمیم می تواند فرصت نجات جان چند نفر را از بین ببرد. بنابراین باید دانش و آگاهی جامعه را افزایش دهیم تا خانواده ها در چنین شرایطی با اطمینان بیشتری تصمیم بگیرند.
صدیقی با اشاره به نقش مراکز درمانی در این فرآیند گفت: روسای بیمارستان ها و کادر درمان می توانند با آموزش و اطلاع رسانی در جلب رضایت خانواده ها و تسریع فرآیند اهدای عضو نقش کلیدی ایفا کنند. همچنین باید از مسیرهای علمی برای فرهنگ سازی اقدام کرد تا حساسیت عمومی نسبت به این موضوع افزایش یابد.
پایان خبر آرتیو
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "رسانه ها به توسعه فرهنگ اهدای عضو کمک کنند" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "رسانه ها به توسعه فرهنگ اهدای عضو کمک کنند"، کلیک کنید.