زبان فارسی تمام جنبههای انسانی را در خود جای داده است
به گزارش خبرگزاری آرتیو از قزوین؛ «دکتر عبدالعلی آل بویه لنگرودی» رئیس همایش بین المللی ایران و ایران شناسی در تاریخ و فرهنگ عربی در همایش بین المللی ایران و ایران شناسی در تاریخ و فرهنگ عربی که در سالن بوستان دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) برگزار شد با اشاره به اینکه فردوسی با نوشتن شاهنامه در جهت حفظ ساختار زبان فارسی کوشید، اظهارکرد: شاعران بزرگ ایرانی از جمله حافظ، مولوی و سعدی به برکت وجود اسلام، زبان فارسی را غنا بخشیدند.
وی افزود: زبان عربی از فضل الهی (کتاب آسمانی قرآن) و زبان فارسی از بندگان الهی (شاعران و نویسندگان) خود حیاتشان حفظ شدند.
رئیس همایش بین المللی ایران و ایران شناسی در تاریخ و فرهنگ عربی اظهارکرد: زبان عربی و فارسی قبل از اسلام، یک سفری را با هم آغاز کردند و در هر دوران ادبی کشور ایران، ردپایی از ارتباط و در هم تنیدگی هر ۲ زبان برجای مانده است.
آل بویه لنگرودی بیان کرد: در زبان های دیگر طول می کشد که یک زبان به اوج خود برسد اما زبان عربی به دلیل وجود قرآن کریم به رشد و بالندگی رسید و نزول آیات این کتاب آسمانی، ادامه و استمرار آن حیات زبان عربی را در نهایت تضمین کرد.
وی تصریح کرد: قرآن کریم زبان عربی را آمیخته کرده اما زبان فارسی به برکت حضور شاعران، نویسندگان و عالمان بسیار باهوش، خود را در مقابل زبان عربی حفظ کرد و با آن همراه شد.
رئیس همایش بین المللی ایران و ایران شناسی در تاریخ و فرهنگ عربی با بیان اینکه “زبان” راه ورود به فرهنگ است، تصریح کرد: معتقدم زبان فارسی هم عربی است، چرا که ساختار بیشتر جملات فارسی، از زبان عربی و فارسی معرب است و این تعامل بین فرهنگی نشان می دهد که برگزاری همایش بینالمللی ایران و ایران شناسی که امروز شاهد برگزاری آن هستیم نیز می تواند به شناسایی و بررسی این تعامل فرهنگی کمک موثری داشته باشد.
دبیر علمی همایش بینالمللی ایران و ایرانشناسی در تاریخ و فرهنگ عربی نیز در این همایش گفت: بی تردید جایگاه زبان فارسی بر کسی پوشیده نیست.
حسینی بیان کرد: زبان فارسی تمام ابعاد انسانی را در خود جای داده است و صفات الهی در تمام اشعار شاعران فارسی مشهود و ملموس است.
وی افزود: در اندیشه های تمام فلاسفه در خصوص ادبیات و شعر و شاعری جملات ارزشمندی بیان شده است ودر ادبیات فارسی به تمام ابعاد انسانی و اخلاقی اشاره شده است.
دبیر علمی همایش بینالمللی ایران و ایرانشناسی در تاریخ و فرهنگ عربی تأثیر زبان فارسی بر زبان عربی را بیش از هر زبان دیگری بیان کرد و افزود: این تاثیر را در بسیاری از اشعار شاعران ایرانی می توان دید. زبان موثرترین ابزار برای ایجاد رابطه در بین ملل است و زبان در تعاملات سیاسی نیز کاربرد ویژه ای دارد.
حسینی در خصوص کیفیت برگزاری اولین همایش بینالمللی ایران و ایرانشناسی در تاریخ و فرهنگ عربی گفت:۱۵۰مقاله در این همایش ارسال شد که ۱۳۵مقاله به مرحله داوری رسید.از کشورهای مختلفی برای این همایش مقاله ارسال شده بود که ۳مقاله از ترکیه، ۱مقاله از عربستان، ۶مقاله از عراق و ۲مقاله از لبنان به این رویداد رسید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "زبان فارسی تمام جنبههای انسانی را در خود جای داده است" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "زبان فارسی تمام جنبههای انسانی را در خود جای داده است"، کلیک کنید.